Illustratør fra Rogaland ute med ny bok

6 jan

Lene Ask er ute med den etterlengtede oppfølgeren til Hitler, Jesus og farfar– denne gang med en historie om å redde verden. Det blir lansering og utstillingsåpning av Da jeg reddet verdenSerieteket, Deichmanske bibliotek på Grünerløkka, lørdag 9. januar kl 1300.

Sommeren 2008 ble Lene Ask sendt til Tanzania av Norad. Hensikten var å tegne barns og kvinners levekår i denne delen av den fattige verden. Oppholdet resulterte i sju små historier i tegneserieformat. I boken Da jeg reddet verden setter hun dette inn i en større sammenheng samtidig som hun forteller om flere episoder og historier fra oppholdet. Vi følger tegneserieskaperens entusiasme som gradvis går over til frustrasjon over hvordan hun skal kunne formidle historiene fra en verden som er så ulik hennes egen.

Som i hennes debut Hitler, Jesus og farfar, glir Lene Ask ledig mellom de store eksistensielle temaene og de små hverdagslige historiene. I boka problematiserer hun både hennes rolle som formidler, og hvor vanskelig det er å gripe inn i de store forskjellene som finnes i verden.
 

Les mer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: