Pekeboka … i endring

6 jan

Jeg vil mene at  alle mulige tabuer er «brutt» innenfor barne- og ungdomslitteraturen, kanskje med unntak for de aller minst. En trend, en endring innenfor barne- og ungdomslitteraturen de siste årene er helt klart  innen pekebok-sjangeren.  Vi ser heldigvis nu også her et mangfold.  Jeg husker gleden for meg av å lese Pek-elvis for første gang.  Men er jeg målgruppen for pekebøker?

 Ulike eksempler på pekebøker for voksne:

 

 

Rocka med bebisen! Ny pekbok av Lars Steiner, som kom ut med Pekbibel 2006. Pek-Elvis är en charmig pekbok med mycket humor och attityd. Här pekar ni på alla sakerna som Elvis hade men som också finns i mer eller mindre vanliga hem. Rockiga mammor och pappor, mor- och farföräldrar, vänner och bekanta kommer att älska att visa bebisen gitarren, bootsen, bilen och allt det andra. Ingen är för ung för att skaka rumpan till Elvis! les mer:

 

 

Kongen som må ut å hente melk  – En pekebok for de minste med en rørende historie om en uvanlig dag for kongen.

Det er morgen. Kongen tar av pysjen, kler på seg, og skal spise brødskive med mange typer pålegg, men så … DET ER TOMT FOR MELK! Kongen er gammel nok til å huske at melken kommer fra kua, og kyr har han på gården sin. Så han knipser på sjåføren og de legger i vei.  PS. Like morsom for de voksne! Les mer:

Reklamer

Én kommentar to “Pekeboka … i endring”

  1. Maren Kolle Riis januar 6, 2010 kl. 10:31 am #

    Morsomt at dere skriver om Kongen som må ut å hente melk, og kobler med Pek-Elvis. De er jo nært beslektet, og er begge lattervekkende og kule. Jeg har også blogget om den i innlegget Konge av et kinderegg http://maren.bokklubben.no/?p=304

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: