Klassikere og atter klassikere

7 jan

Nu vasser vi i klassikere. Ikke noe nytt i det, men har vel aldri opplevd at det utgis så mange klassikere. Er det slik at kvaliteten på nyproduserte verker er så dårlig at forlagene heller velger å gi ut det kjente, det kjære og det gamle. Barnebokfeltet består stortsett kun av klassikere, eller omskrive klassiske verker og eventyr eller bøker basert på klassikere. Er dette en utvikling vi ønsker? 

Eks på en klassiker:

Spöket på Canterville av Oscar Wilde

Denna klassiker av Oscar Wilde är full av muntert allvar och vass ironi.

Spöket på Canterville får plötsligt stora problem med sitt 400-åriga spökeri när den amerikanska ambassadörfamiljen köper slottet Canterville. Här möts kontrasten mellan amerikansk flåsighet och tomheten i den engelska överklassen.  les mer:

Eks på omskrevet klassiker:

Bukkene Bruse på badeland

Bukkene Bruse er som vanlig på vei til seters for å gjøre seg fete. Men på veien dit ser de et nytt skilt. «Badeland – 200 meter» står det på skiltet. Bukkene synes det høres fristende ut. Og kanskje de slipper unna trollet også. Badeland er spennende, særlig den lange sklia. Men så kommer trollet. Fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr. Les mer:

Eks på å skrive bøker basert på klassikere:

Tonje Glimmerdal av Maria Parr

Tonje Glimmerdal er einaste ungen i Glimmerdalen, og den tøffaste jentungen dalen har sett sidan dei vaksne tantene hennar herja på ski mellom fjella. Tonjes bestevenn er gamle Gunnvald, ein bisk felespelar på over sytti år, og dei to vennene kjenner kvarandre ut og inn. Les mer:  

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: