Språkhefte til alle norske barnehagar

8 jan

Frå Lesesenteret:

 

Eit nytt temahefte om språkmiljø og språkstimulering i barnehagen blir i desse dagar sendt ut til alle norske førskulelærarar. Heftet er laga av ei gruppe fagfolk ved UiS på oppdrag frå Kunnskapsdepartementet (KD). Forfattarane er førstelektor Anne Høigård og universitetslektor Ingeborg Mjør ved Institutt for førskulelærarutdanning og universitetslektor Trude Hoel ved Lesesenteret.

Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen er trekt fram som eitt av fire prioriterte område strategien til departementet for kompetanseutvikling i barnehagen for perioden 2007-2010. For å støtte barnehagen sitt arbeid med innføring av rammeplanen er det utarbeidt fleire temahefte. Heftet om språk er meint som inspirasjon og grunnlag for refleksjon i arbeidet med å leggje til rette for god språkstimulering i alle norske barnehagar. Les mer:

Vil dette føre til økt lesing av nye bøker?

Kom over en liten pærle av en bok som burde være ypperlig i barnehagen:  Kakesamleren av Hilde Hodnefjeld.

 

Møt en liten mann med en underlig interesse. Stille lusker han rundt, tror at ingen ser. Og vips er en kake borte her og en kake borte der … Svimlende, vidunderlige kaker. Men hvorfor? Hva bruker han kakene til? Hilde Hodnefjeld har illustrert flere bøker, blant annet I husene bortenfor (1999) med tekst av Inger Hagerup. Med Kakesamleren debuterer hun som forfatter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: