Rapport fra praksisfeltet – Lesesenteret

8 okt
Maktens pluttifikasjon samarbeider med Lesesenteret. På konferansen kommer vi sammen til å presentere en rapport fra lærere som er studenter på videreutdanningen til Lesesenteret om hva og hvordan de bruker ny barnelitteratur i skolen. Vi har plukket ut følgende 6 bøker som lærerne komme til å snakke om. Bøkene representerer en trend, derfor er de valgt ut.

 

 

Bøkene er fordelt med 3 bøker på småtrinn & 3 bøker på mellomtrinn. Først på småtrinn skal vi prøve ut følgende bøker:

Den gode fortellinja? Bøkene  » Eventyrboka og Godnattboka » – nynorske forteljingar Skald forlag

Eventyrboka innheld 19 nyskrivne nynorske eventyr. Nokre av forfattarane har laga moderne versjonar av klassiske eventyr, andre har skrive heilt nye. Dei første eventyra i boka passar for dei yngste. Utover i boka vert eventyra meir avanserte. Dette er oppfølgjaren til suksessen Godnattboka som kom ut i 2007.

Den pedagogiske litteraturen – børnelitterære kliché?  Marias dukke av Morten Dürr 

Marias dukke er en intens, rørende og uhyggelig autentisk historie om gadebørn og den tilværelse, de har. Alle børn lever på den samme jord men ikke i på samme betingelser. Men uanset hvor priviligeret, elsket eller økonomisk velsignet man er, vil alle mennesker med en sjæl blive grebet og påvirket af Marias kærlighed til en dukke fundet midt i skraldet.

Venstrehåndsarbeid – de lettlestebøkene?  Pistolen av Linn T Sunne. 

Jon og Leo leker. De bygger hytte i skogen. Da finner de en pistol! En ekte pistol er farlig. Hvem la den der? Hva har skjedd? De må ringe politiet. En Lesestart-bok for nybegynnerleseren med kort tekst og mange illustrasjoner. Boka underholder og innfrir den herlige følelsen av mestring over å ha lest en hel bok på egenhånd. Lesestart er gøy! 

Bøker for mellomtrinnet:

Skillet mellom dokumentarisme og diktning er i full oppløsning … IKON-serien  

 

Forlaget Gyldendal

presenterer IKON er serien om det 20. århundres største forbilder, skrevet av forfattere som gløder av engasjement. Flere hundre ungdommer har vært med på å plukke ut sine ikoner.

 Serier – kiosklitteratur for barn?  Sarin av Benni Bødkers

Letingen etter foreldrene sine fører Sarin til Nordheim. Det er byen til de store magikerne, og Sarin har aldri vært der før. Men en slu trollmann forsøker å lure henne og reisefølget. Vil de unngå å bli fengslet? Den fjerde boka om Sarin er som de øvrige, et magisk og spennende eventyr som er enkelt fortalt og som blir underbygget av dramatiske fargeillustrasjoner. Korte setninger og korte kapitler.

De småpærlene, de viktige historiene  Albin Prek av Ingeborg Kringeland Hald. 

Albin er på flukt. Han har flyktet en gang før, fra krigen i Bosnia. Men denne gangen er han helt alene. 11 år gamle Albin er på flukt. Norske myndigheter har gitt avslag på familiens søknad om oppholdstillatelse, og politiet er kommet for å hente dem og sende dem ut av landet. Hvis Albin er borte kan vel ikke myndighetene sende familien hans tilbake, kan de vel? Albins flukt i Norge veksler med minnene om flukten fra krigen i Bosnia.

Reklamer

Én kommentar to “Rapport fra praksisfeltet – Lesesenteret”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rapport fra praksisfeltet – Lesesenteret « ine marits blogg - oktober 8, 2010

    […] Bøkene vi jobber med kan du lese mer om her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: