Program & påmelding

30 okt

I februar 2011 skal Rogaland fylkeskommne for 9. gong vera vertskap for den største møteplassen for barne- og ungdomslitteratur i Norden. I tillegg til å gi publikum eit møte med det nyaste nye, vil vi skape rom for møter mellom aktørane innan barne- og ungdomslitteraturen på tvers av geografiske skiller, sjangere og faggrupper.

Temaet for konferansen er makt, klasseskille og den nye brytningstiden. Kanskje dette er den siste mulighet til å få med seg debattene om den gode barnelitteraturen før klasseskillet i samfunnet ødelegger barneboka ….

Barnelitteraturen slites mellom det ene ytterpunktet hvor åndseliten har fremprovosert et barnebokfelt hvor hovedfokus er å tilfredsstille de elitistiske kravene fra ”kunstnerne”. Et felt hvor midlet er helligere enn målet og hvor målgruppen, nemlig ”barnet”, er blitt glemt. Det er ikke lenger legitimt å kalle de bøkene som produseres innenfor denne kategorien for barnelitteratur, men kanskje ”performance” litteratur er en mer riktig betegnelse?

Det andre ytterpunktet i dette kaoset er at enkelte forlag velger å oversvømme markedet med masseprodusert ”kiosklitteratur” for barn, som ikke kan oppfattes på annen måte enn en forsøpling av kulturarven. Men på den annen side vil denne type litteratur være lett tilgjengelig for enkelte klasser i samfunnet.  Og da har vi ikke begynt å snakke om den digitale utviklingen hvor Barnet blir brukt i kampen om markedsandeler i den digitale verden engang.

Nytt på Maktens Pluttifkasjon er:  

Mer info om påmelding  & program se maktenspluttifikasjon.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: