Kari Stai med peikebøker for de små …

12 nov

Det er en ære å være den første på nett som viser frem bildene fra den nye peikebok-serien «Mopp og Mikko» fra Samlaget laget av Kari Stai. Peikebøkene kommer ikke før mars 2011, men på Maktens pluttifikasjon vil du få en presentasjon av den nye serien med peikebøker. I 2008 debuterte Kari Stai som forfatter med billedboka Jakob og Neikob, «ei humoristisk og surrealistisk forteljing om vennskap, uvennskap og utlandet»

Mopp og Mikko

Mopp og Mikko er paret vi møter i denne serien på fire peikebøker. Mikko startar kvar bok med å ytre kva han elskar – og dei fire bøkene har dermed ulikt tema: Dyr, mat, ting og kjøretøy. Mopp ber Mikko med i dei ulike framkomstmidla sine, for å leite etter dei ulike tinga. Det ballar på seg, og til slutt blir framkomstmidlet fullt. Vi får òg sjå alt dei ikkje får plass til, som dei vil ta med seg neste gong.

Med Mopp og Mikko ønskar vi å tilføre noko nytt.  Det er eit mål at barnet skal utvikle ordforråd, men også persepsjonsevnen gjennom å følge med på eit forløp som går og går. Bøkene utfordrar også barnet ved å kategorisere ting på ein uventa måte. F.eks. Dei leitar etter stripete dyr, gul mat og mjuke ting.

To pedagogiske leiarar og nokre barn på ein barnehage har vore involvert i dette prosjektet. Som samtalepartnarar og prøvekaninar.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: