Den dansk illustratør Jakob Martin Strid kommer …

18 nov

Har du ikke lest boken «Lille frosk» av Jakob Martin Strid har du noe å glede deg til. Dette er en garantert hit for de mellom 5 & 6 år …. og for de av dere som har Iphone/ipad kan laste ned e-boka «lille frø» – anbefales.

Strid fikk KULTURMINISTERIETS ILLUSTRATORPRIS FOR BØRNE- OG UNGDOMSBØGER 2009, med følgende begrunnelse: «»Med STRID har Jakob Martin Strid i sandhed skabt et illustreret værk – et værk der stort set ikke indeholder andre ord end lydord – og en perlerække af kreative og humoristiske billedfortællinger. Illustrationerne er grafisk rene som Hergé, og så er de poetiske, både i den betydning, at de vækker fantasien og følelserne hos læseren, og i den oprindelige betydning af ordet: skabende. Her får læseren også lov til at skabe – egne historier med egne ord. Strid og hans lille gule kat er gennemgående figurer i de fantasifulde og originale forvandlingshistorier fyldt med små sidehistorier og med referencer til genkendelige steder og begivenheder. Alt i alt et vidunderligt og visuelt smukt værk.»

På maktens pluttifikasjon snakker han om: ”Kosmisk metainterferens i den dialektiske paralleltematik mellem børnelitteratur og tidlig jernalderkulturer” – Jakob Martin viser og fortæller om sit arbejde med billedværket Strid og småbørnsbogen Mimbo Jimbo

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: