Barnelitteraturen har aldri vært så spennende som den er nå

3 jan

Fra Dagbladet:

Ine Marit Torsvik Bertelsen, prosjektleder for Den nordiske barne- og ungdomslitteraturkonferansen i Stavanger, mener at også ansatte i bibliotekene og bokhandlene kan for lite om moderne barnebøker. Mange krever en ekstra innsats av formidleren. Hun peker blant annet på bildeboka «Glassklokken» av Bjørn Arild Ersland og Lillian Brøgger. Den handler om en gammel dame som samler på ihjelkjørte dyr og gir dem nytt liv i en glassklokke – inntil hun én dag kommer over ei død lita jente.

– Hvis jeg som forelder hadde fått tak i denne boka i bokhandelen, og leste den for en fireåring, så kunne det blitt den første og siste nye boka jeg hadde kjøpt.

Hun mener imidlertid at det ikke er boka det er noe i veien med.

– Barnelitteraturen har aldri vært så spennende som den er nå. Provoserende barnebøker skaper utvikling. Men de fordrer at man leser og kjenner til barnelitteraturen før man formidler den, sier hun.

Vanskeligsolgte barnebøker er ikke noe nytt tema. Ofte er det lite medieomtale som får skylda for problemet. Men Bertelsen mener at oppmerksomheten rundt bøkene er i ferd med å ta seg opp.

– I dag er det en begynnende trend at barnebøkene er mer synlige i media. Det vil føre til at folk blir mer oppmerksomme på dem, mener hun.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: